Milí příznivci dřevorubeckého sportu! Už pomalu ale jistě začínáme chystat vše pro letošní závodní sezónu a rádi bychom se s vámi podělili o to, co je již známé.
Pro rok 2024 se do seriálu zatím přihlásili jako pořadatelské země Česká republika, Rakousko a Německo. Více informací k celému seriálu jsou k dispozici na www.eurojack.net.
Termíny a místa konání již známých závodu pro tento rok jsou:

Česká republika/Jihlava:              25. a 26. května 2024
Rakousko/Wieselburg:                 8. a 9. června 2024
Německo/Schuttertal:                  27. a 28. července 2024

Během zasedání Presidia Eurojack v říjnu 2023 v Rudné u Prahy/ČR došlo k mírné úpravě pravidel. Toto zejména u lezecích disciplín. Aktuální pravidla pro rok 2024 naleznete v sekci „pravidla“.

Český závod ze seriálu ME v dřevorubeckém sportu Eurojack se letos uskuteční o posledním víkendu v květnu a bude letos v seriálu v pořadí první. Do nedělního finále, tak automaticky nastoupí 10 nejlepších mužů a 2 nejlepší ženy ze sezóny 2023. Tím, že Český závod je první v letošní závodní sezóně, tak již dnes víme s jistotou, že v neděli ve velkém finále nastoupí do mužského závodu náš reprezentant Martin Kalina (9. místo) a do ženského závodu nastoupí úřadující mistryně a vice- mistryně Evropy; sestry Karolina a Jana Urbanovy! Tři čeští reprezentanti mají tedy účast ve finále jistou a pevně věříme, že i další Češi postoupí do finále ze sobotní kvalifikace. Rozhodně věci neuškodí, když ucítí velikou podporu od publika, a tak doufáme, že vás dorazí hodně a budete našim holkám a klukům posílat spoustu pozitivní energie! Český závod se opět odehraje v našem oblíbeném jihlavském amfíku a v areálu nebudou chybět stánky se zbožím našich sponzor a samozřejmě i spousta dobrého piva a jídla v rámci festivalu pivní pábení. V sobotu večer nebude chybět již oblíbený koncert různých kapel. I letos je vstup samozřejmě zdarma.

Předběžný program ME Eurojack ČR 2024 (změna programu vyhrazena):

Sobota 25. května 2024 od 12:00 hodin

– Kvalifikační závod ME Eurojack (boj o postup do nedělního finále)
– Závod Jack & Jill
– Závod lezení – muži
– Závod Mistrovství Evropy lezení žen – 1. kolo
– Jihlavské Pivní Pábení – festival mini pivovarů
– Večerní koncert Pilník

Neděle 26. května 2024 od 12.00 hodin

– Finále závodu ME Eurojack mužů (18 závodníků)
– Finále závodu ME Eurojack žen (5 závodnic)
– Závod Mistrovství Evropy lezení žen – 2. kolo
– Částečné pokračování Jihlavského Pivního Pábení – festival mini pivovarů